ЗА НАС    Започнахме през 1993 година, когато всичко се променяше, доларът непрекъснато растеше нагоре, а начинаещите търговци се юрнаха към Босфора, за да внасят евтина стока.


    Решихме, че ще продаваме само български качествени стоки. Така де! Защо да изнасяме оскъдната валута в Турция или Китай, за да внасяме изделия, които и тук се произвеждат? Защо да лишаваме от работа нашите фирми?


   Отворихме магазин на ул.Пиротска, до колоните, в центъра на София. Първи сложихме голя-я-яма табела с надпис "ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ". Идеята се пое и от други търговци. А Националния Дворец на Културата, вероятно за да си осигури средства за издръжка в бедните години, всяка година през декември организираше изложение - базар със същия девиз. Изложенията имаха огромен успех. Фоайетата на НДК преливаха от стоки и посетители до последния етаж. За да се удвои успеха, и през пролетта, преди Великден, се създаде още едно изложение - базар с призива "ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО". За съжаление, никой от организаторите не следеше дали наистина предлаганите стоки са български.

 
    За име на магазина избрахме красивота българско име на жена "АГЛИКА". Тава е името на фабриката за хавлиени изделия, които продавахме. Разбира се, предварително бяхме получили съгласието на управителите на предприятието и нашият магазин да се нарича така. Фабриката се намира в подбалканския град Твърдица, близо до местността "Агликина поляна" в Балкана. И днес  продължава да работи и дори се разшири и във Велико Търново и изпълнява поръчки за световно известни фирми.

 
    Всяка седмица обикаляхме България през Габрово, Трявна, Твърдица, Ст. Загора и др. за да зареждаме продукти от най-добрите и реномирани фирми, производители на качествени облекла. Фактът, че избираме само качествени изделия, които да предлагаме на нашите клиенти ни задържа толкова дълго на пазара.


  Трудните условия на работа ни принудиха да напуснем улица Пиротска. За известно време имахме магазин на площад Македония. Били сме и на други места, последно имахме магазин на  ул. Сребърна 15 в кв. Хладилника.

     След построяването на МОЛ "Парадайс" и изместването на спирките на основните автобусни линии по-близо до МОЛа, работата в магазина почти замря и започнахме да работим и онлайн. 

       От тази година, 2020, работим само онлайн. Предлагаме качественото бельо на Опал, Престиж Аква София, Интертоп Трявна, Диър Благоевград и други. Продължаваме и с блузите 100%  памук на Рандева София и блузите от плат на Миролио на Ата Пловдив.

      Стараем се изделията, които продаваме да бъдат от естествени материали: памук 100%, вискоза, вълна и бамбук.