ЗА НАС

    Започнахме през 1993 година, когато всичко се променяше, доларът непрекъснато растеше нагоре, а начинаещите търговци се юрнаха към Босфора, за да внасят евтина стока.


    Решихме, че ще продаваме само български качествени стоки. Така де! Защо да изнасяме оскъдната валута в Турция или Китай, за да внасяме изделия, които и тук се произвеждат? Защо да лишаваме от работа нашите фирми?


   Отворихме магазин на ул.Пиротска, до колоните, в центъра на София. Първи сложихме голя-я-яма табела с надпис "ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ". Идеята се пое и от други търговци. А Националния Дворец на Културата, вероятно за да си осигури средства за издръжка в бедните години, всяка година през декември организираше изложение - базар със същия девиз. Изложенията имаха огромен успех. Фоайетата на НДК преливаха от стоки и посетители до последния етаж. За да се удвои успеха, и през пролетта, преди Великден, се създаде още едно изложение - базар с призива "ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО". За съжаление, никой от организаторите не следеше дали наистина предлаганите стоки са български.

 
    За име на магазина избрахме красивота българско име на жена "АГЛИКА". Тава е името на фабриката за хавлиени изделия, които продавахме. Разбира се, предварително бяхме получили съгласието на управителите на предприятието и нашият магазин да се нарича така. Фабриката се намира в подбалканския град Твърдица, близо до местността "Агликина поляна" в Балкана. И днес  продължава да работи и дори се разшири и във Велико Търново и изпълнява поръчки за световно известни фирми.

 
    Всяка седмица обикаляхме България през Габрово, Трявна, Твърдица, Ст. Загора и др. за да зареждаме продукти от най-добрите и реномирани фирми, производители на качествени облекла. Фактът, че избираме само качествени изделия, които да предлагаме на нашите клиенти ни задържа толкова дълго на пазара.


  Трудните условия на работа ни принудиха да напуснем улица Пиротска. За известно време имахме магазин на площад Македония. Били сме и на други места. Сега имаме магазин в гр. София ул. Сребърна 15 в кв. Хладилника  /до колелото на трамвай N 10/, тел. 02 /9 625 407 и GSM 0877 625 407.


    Предлагаме хавлиени изделияхавлиени кърпи, халати за баня, дамско бельо, сутиени Опал,ластични колани, корсажи, мъжско бельо, детско бельо, нощници, пижами и други.


      Стараем се изделията, които продаваме да бъдат от естествени материали: памук 100%, вискоза, вълна и бамбук.